close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


hønsefrikasse

Hønsefrikassé

Smakfull og tradisjonsrik oppskrift fra Rom i Askim.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Østfold
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk høne
  • 1 l vann
  • 2 ts salt
  • 2 stk gulrøtter
  • 1 stk purre
  • 1 stk persillerot
  • 1 stk sellerirot

Fremgangsmåte

  1. Legg hønsekjøttet i kokende saltet vann. Kok opp og skum godt. La det småkoke videre med lokk i cirka 1 time, avhengig av størrelsen på bitene. Koker du høna hel må du regne lengre koketid.
  2. Skjær grønnsakene i biter og la disse koke med de siste 20 – 30 minuttene.
  3. Lag lys saus ved å smelte margarin/smør, røre inn melet og spe med kraft. Smakt til med salt, pepper og eventuelt litt sitronsaft.
  4. Legg kjøtt og grønnsaker på fat og tøm sausen over.

Serveres med kokte poteter.

Tips!

Du kan erstatte hønsekjøttet med kalv eller lam. Beregn i så tilfelle 1 kg kjøtt. Du kan også bruke andre grønnsaker om du vil – bruk det du liker best og har tilgang til.

 


place
Østfold

Rettens opphav

Hønsefrikassé har vært vanlig mat flere steder i landet. Denne oppskriften kommer fra Rom i Askim, og er hentet fra heftet "Øllebrød og hytteklædd - oppskrifter fra før fryseboksens tid" utgitt av Askim Bygdekvinnelag.