Benløse fugler

kjøkkenutstyr

Benløse fugler

Tradisjonsrik middagsrett fra Hærland.

Middagsretter

Lett

30minutter

Østfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g indrefilet av svin, i strimler
  • 500 g medisterdeig
  • 1 stk løk, finhakket
  • 0 ukjent spekk i tynne strimler
  • 1 stk knivsodd ingefær
  • 1 stk knivsodd nellik
  • 0.5 ts salt
  • 0.5 ts pepper

Fremgangsmåte

  1. Bre medisterdeigen utover en vætet fjøl, og del den opp i firkanter.
  2. Legg på strimler av indrefilet, spekk, løk og krydder. Glatt deigen til rundt så fyllet blir dekket.
  3. Rundstek fuglene og la de trekke i kraft til de er gjennomkokte.

 

Rettens opphav

Benløse fugler er en tradisjonsrik middagsrett som har vært i bruk flere steder i landet. Denne oppskriften er sendt inn av Hærland Bygdekvinnelag.