Telemark
Tradisjonsmat fra Telemark
Telemark strekker seg fra fjord til fjell – fra Skagerak til Hardangervidda – og mattradisjonene varierer med landskapet.
Et kupert terreng satte i eldre tider begrensninger for kontakten bygder imellom, og derfor er mange særegne tradisjoner spesielt godt bevart i de indre bygdene.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter fra Telemark.
mat fra Telemark

-
Oppskrift
Lefser
Oppskrift fra den gamle Melkekafeen i Skien.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Fersk suppe med elgkjøtt
Fersk suppe med elgkjøtt og melboller, eller elgkjøtt med poteter og sursøt-saus.
Middagsretter
Middels
6timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Ulefoss-pølse
Medisterpølse etter gammel familieoppskrift.
Middagsretter
Vanskelig
9døgn
Middagsretter
-
Oppskrift
Spikjefisk (spekefisk)
Godt pålegg etter tradisjonsrik oppskrift frå Fyresdal.
Tilbehør
Vanskelig
90døgn
Tilbehør
Telemark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Telemark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Telemark Bygdekvinnelag har omlag 600 medlemmer i 18 lokallag.