Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
Fiskegrateng
Bruk den fisken du liker best, og server den i en deilig grateng.
Middagsretter
Middels
20minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Kokosmakroner
En av de klassiske "syv sortene" til jul - men gode hele året!
Kaker
Lett
25minutter
Kaker
-
Oppskrift
Fastelavnsboller
Selv om det ikke lenger er vanlig å faste i Norge er fastelavnsboller et must på fastelavnssøndag.
Kaker
Lett
20minutter
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Elgkarbonader
Karbonader på elgkjøtt er mager og kjempegod middagsmat.
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Elghakk
Elghakk med kokte grønnsaker, tyttebær og flatbrød er festmat!
Middagsretter
Lett
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Byggrand med tyttebær
En god og mettende dessert, proppfull av fiber og antioksidanter!
Desserter
Middels
2timer
Desserter
-
Oppskrift
Brun saus
En grunnoppskrift som passer til mange retter og som kan varieres i det uendelige.
Tilbehør
Lett
30minutter
Tilbehør
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag