
Fiskegrateng
Bruk den fisken du liker best, og server den i en deilig grateng.
Middagsretter
Middels
20minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
string(1) "5"- 500 g kokt hvitfisk
- 3 ss margarin eller smør
- 5 ss hvetemel
- 4 dl melk
- 1 ts salt
- 3 stk egg
- 4 ss brødrasp eller griljermel
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 175 grader.
- Lag tykk hvit saus av margarin, mel og melk og avkjøl sausen. Skill eggene og ha eggeplommene i sausen.
- Bland i fisk i biter, og smak til med salt og eventuelt annet krydder etter ønske.
- Stivpisk eggehvittene og vende disse forsiktig inn i sausen.
- Hell røren i en smurt ildfast form og strø brødsmuler, brødrasp eller griljermel over.
- Stek gratengen nederst i ovnen i cirka 30 minutter til den er gylden.
Serveringstips
Server gratengen med kokte gulerøtter eller råkostsalat og kokte poteter. Litt smeltet smør med gressløk i er nydelig til.
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.