close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


fløterand med bringebær

Fløterand

Oppskrift fra Ullensaker på en klassisk norsk dessert.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 3 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 212 dl kremfløte
  • 312 stk gelatinplater
  • 14 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Legg gelatinplater i kaldt vann.

Visp eggeplommer og sukker godt.

Visp fløten stiv og bland den i eggedosisen.

Klem vannet ut av gelatinen og løs opp platene i kokende vann. Avkjøl oppløsningen litt.

Hell gelatinblandingen i en tynn stråle og rør den godt inn i kremen.

Skyll en randform i kaldt vann og strø den deretter med sukker.

Hell blandingen i randformen og la den stå kaldt til den stivner.

Hvelv fløteranden forsiktig på et fatt, og fyll med hermetisk frukt, frisk frukt eller friske bær.


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Fløterand er en klassisk norsk dessert – en norsk variant av panna cotta som har blitt vanlig i dag.
Denne oppskriften er hentet fra Akershus Bygdekvinnelags bok Mattradisjoner fra Akershus, og ble sendt inn av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.