Fløterand

fløterand med bringebær

Fløterand

Oppskrift fra Ullensaker på en klassisk norsk dessert.

Desserter

Middels

3timer

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk eggeplomme
  • 2 ss sukker
  • 2.5 dl kremfløte
  • 3.5 stk gelatinplater
  • 0.25 dl kokende vann

Fremgangsmåte

Legg gelatinplater i kaldt vann.

Visp eggeplommer og sukker godt.

Visp fløten stiv og bland den i eggedosisen.

Klem vannet ut av gelatinen og løs opp platene i kokende vann. Avkjøl oppløsningen litt.

Hell gelatinblandingen i en tynn stråle og rør den godt inn i kremen.

Skyll en randform i kaldt vann og strø den deretter med sukker.

Hell blandingen i randformen og la den stå kaldt til den stivner.

Hvelv fløteranden forsiktig på et fatt, og fyll med hermetisk frukt, frisk frukt eller friske bær.

Rettens opphav

Fløterand er en klassisk norsk dessert – en norsk variant av panna cotta som har blitt vanlig i dag.
Denne oppskriften er hentet fra Akershus Bygdekvinnelags bok Mattradisjoner fra Akershus, og ble sendt inn av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.