close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


tyttebær i skål

Byggrand med tyttebær

En god og mettende dessert, proppfull av fiber og antioksidanter!

  • local_offer Desserter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 3 dl byggryn
  • 8 dl vann
  • 1 dl sukker
  • 12 ts salt
  • 300 g tyttebær
  • 1 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Legg grynene i vann, gjerne natten over.
  2. Kok grynene på middels varme med litt salt, til de er møre og vannet er kokt inn. Tilsett sukker mot slutten av koketida. Bland det godt med grynene.
  3. Hell de kokte grynene i en randform, og sett formen til avkjøling i et par timer.
  4. Rør tyttebærene sammen med sukker, men ikke lenger enn at en del av bærene fortsatt er hele.
  5. Vend randformen forsiktig over på et fat, og legg rørte tyttebær i midten. Desserten er klar for servering!

Serveringstips

Om du ikke har randform kan du bruke en liten bolle, hvelve på fat og legge bærene rundt byggrynene. Desserten smaker ekstra godt med vaniljekesam til!


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.