Fylke: Hordaland

Hordaland

Tradisjonsmat fra Hordaland

Hordalands mattradisjoner har utviklet seg med utgangspunkt i den varierte og storslåtte naturen. Mellom fjorder, fosser og fjell finner vi et rikt kulturlandskap, som blant annet gjør Hordaland til landets fremste fruktfylke. Med Bergen som et sentralt handelsknutepunkt har Hordaland fått impulser fra fremmede kulturer langt tilbake i tid.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter på mat fra Hordaland.

mat fra Hordaland

Hordaland Bygdekvinnelag

Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hordaland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hordaland Bygdekvinnelag har omlag 800 medlemmer i 31 lokallag.

xGå til fylkeslag