Hordaland
Tradisjonsmat fra Hordaland
Hordalands mattradisjoner har utviklet seg med utgangspunkt i den varierte og storslåtte naturen. Mellom fjorder, fosser og fjell finner vi et rikt kulturlandskap, som blant annet gjør Hordaland til landets fremste fruktfylke. Med Bergen som et sentralt handelsknutepunkt har Hordaland fått impulser fra fremmede kulturer langt tilbake i tid.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter på mat fra Hordaland.
mat fra Hordaland

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Dravle frå Vossestrand
Tradisjonsmat som vert servert på 17.mai og ved andre høgtider.
Tilbehør
Middels
1døgn
Tilbehør
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Krydderkake
Gamal oppskrift på saftig krydderkake som vart brukt til jul.
Kaker
Middels
2timer
Kaker
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Hordaland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hordaland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hordaland Bygdekvinnelag har omlag 800 medlemmer i 31 lokallag.