
Havrekjeks
Gode med brunost på.
Kaker
Lett
45minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 8 dl havremjøl
- 4 dl kveitemjøl
- 1 dl sukker
- 250 g smør el. margarin
- 3 ts natron
- 2 dl kulturmjølk
Fremgangsmåte
- Ha mjøl og sukker i ein bolle og kna inn smør eller margarin.
- Bland natron i kulturmjølk og ha det i deigen.
- Kjevle ut til cirka 3 mm tjukkelse og stikk ut kjeks med eit glas eller lignande. Stekes ved 180 grader i 8-10 minutt.
Veldig gode med brunost på.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Eg fekk oppskrifta i 1983 av ei dame som var fødd i 1896. Denne oppskrifta er vorten ein favoritt her i huset».