Havrekjeks

Havrekjeks

Gode med brunost på.

Kaker

Lett

45minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 8 dl havremjøl
  • 4 dl kveitemjøl
  • 1 dl sukker
  • 250 g smør el. margarin
  • 3 ts natron
  • 2 dl kulturmjølk

Fremgangsmåte

  1. Ha mjøl og sukker i ein bolle og kna inn smør eller margarin.
  2. Bland natron i kulturmjølk og ha det i deigen.
  3. Kjevle ut til cirka 3 mm tjukkelse og stikk ut kjeks med eit glas eller lignande. Stekes ved 180 grader i 8-10 minutt.

Veldig gode med brunost på.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Anita Jordalen i Egdetveit Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Eg fekk oppskrifta i 1983 av ei dame som var fødd i 1896. Denne oppskrifta er vorten ein favoritt her i huset».