Buskerud
Tradisjonsmat fra Buskerud
Buskerud, som har fått navn fra gården Biskupsruð i Modum, er et stort fylke som strekker seg fra fjord ved Hurumlandet til fjell ved Hemsedal og Hardangervidda. De naturgitte variasjonene i fylket gjenspeiles i mattradisjonene.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter fra Buskerud.
mat fra Buskerud

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Grøt med breste
En rett som tradisjonelt ble brukt i travle tider, som i onner, innhøsting og julestria.
Grøt
Lett
20minutter
Grøt
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Rakafisk kokt i øl og sirup
Fjellfisk fra Hardangervidda og heimebrygga øl - dette er høytidsmat fra Dagali.
Middagsretter
Middels
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Havrevafler
Gode, litt sunnere vafler med havregryn.
Brødmat/Bakverk
Lett
40minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Gjeddekaker
Gode gjeddekaker etter oppskrift fra Hole.
Middagsretter
Middels
60minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Fiskegryte med sik
Gryte med sik, som er enkel å lage og lett å like - også for barn!
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Ertesuppe
Ertesuppe kokt på svineknoke etter oppskrift fra Svene.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Elgkarbonader
Gode karbonader etter oppskrift fra Dagali.
Middagsretter
Middels
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Rakafisk
Høgtidsmat rik på både smak og tradisjoner etter oppskrift fra Sigdal.
Middagsretter
Vanskelig
60minutter
Middagsretter
Buskerud Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Buskerud? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Buskerud Bygdekvinnelag har omlag 900 medlemmer i 41 lokallag.