Slik fileter du makrell, sei og laks
Publisert: 26. juli. 2025
Helle Berger
Makrell fiskes og spises i alle måneder med i – mai, juni og juli. Det er en fisk som svømmer i stim og som du fort får på kroken om du slenger ut en sluk langs kysten.
Makrell har en utpreget og god smak. Det er en allsidig fisk som kan stekes, syltes og kokes. Stekt makrell med nypoteter og agurksalat smaker veldig godt.
Borghild Grav Strekerud fra Rakkestad Bygdekvinnelag viser i denne filmen hvordan filetere makrell. Den samme framgangsmåten fungerer også på laks, torsk og sei.
Makrell er fisk som er av de rimeligste fiskeslagene å handle. Kjøper du fisk i butikken, vil en fersk fisk ha følgende kjennetegn:
🐟 Når du tar på fisken, skal den være forholdsvis fast
🐟 Den har utstående øyne
🐟 Ser frisk og fin ut, lukten skal være frisk og minne om sjø
🐟 Fisken skal ikke ha slim på seg