close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


rosetter på underlag

Rosetter

Lekre og smakfulle rosetter er nydelige julekaker.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Middels
  • timer 50 minutter
  • location_on Troms
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 212 dl fint hvetemel
  • 212 dl potetmel
  • 212 dl vann
  • 212 dl melk
  • 500 g smult til koking

Fremgangsmåte

  1. Finn fram rosettjern.
  2. Bland alle ingrediensene sammen til en tykk pannekakerøre, og la det svelle.
  3. Varm smultet. Forvarm så jernet i smultet.
  4. Fjern smult fra jernet før det dyppes i røra. Dette gjøres ved å kakke det av på grytekanten. Husk å ikke bruke mer røre enn til kanten av jernet.
  5. Kokes i smultet til kakene er gylne. La det renne av på kjøkkenpapir.

 Tips

Server gjerne rosettene med melisdryss og pisket kremfløyte med litt syltetøy på siden. Kakene kan fint fryses og tiner raskt.


place
Troms

Rettens opphav

Kaker stekt i smult, er sammen med kaker stekt på helle og i jern, blant de kakene som har blitt brukt lengst i Norge. Å steke i smult var rimelig, og de fleste hadde ikke komfyr før mot slutten av 1800-tallet - begynnelsen av 1900-tallet. Rosetter, som også blir kalla rosettbakkels, er et eksempel på tradisjonsrike julekaker som har vært i bruk i Norge i lang tid.