Pizza med elghakk og epler

Pizza med elghakk og eple. Kan også bruke reinsdyrhakk. oppskrift fra Telemark..

Pizza med elghakk og epler

En deilig og saftig, hjemmelaget pizza med elghakk og epler.

elg

elghakk

epler

hjemmelaget pizza

pizza

pizza med vilt

Lett

20minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 5 dl hvetemel
  • 2 dl sammalt, fin hvete
  • 1 ts salt
  • 0.5 stk pakke tørrgjær (eller fersk)
  • 2 ss olivenolje med hvitløk
  • 4 dl lunket vann (litt varmere til tørrgær)
  • 4 stk syrlige, saftige epler
  • 400 g elghakk (reinhakk kan også brukes)
  • 1 stk liten boks kantarell eller tilsvarende om du har plukket selv
  • 2 stk rødløk
  • 2 stk fedd hvitløk
  • 5 dl linn tomatpuré eller en halv boks pizzasaus
  • 6 stk tomater
  • 200 g gaudaosst
  • 1 stk salt, pepper og pizzakrydder etter smak

Fremgangsmåte

Oppskrift pizzabunn:

Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett olivenolje. Rør sammen deigen. Elt den for hånd eller i kjøkkenmaskin (8-10 minutter) til deigen er smidig og slipper bollen. Sett deigen til heving på en lun plass.

 

Oppskrift fyll:

Brun kjøttdeigen sammen med oppskåret løk. Ha i rensket og oppdelte epler, sammen med sopp og tomatpuré. La fyllet koke ned litt og krydre etter egen smak. Avkjøl litt.

 

Sett sammen pizzaen:

Kjevle ut pizzadeigen og legg den utover i en smurt langpanne. Ha fyllet på pizzabunnen og skjær opp tomater som fordeles over det hele. Gaudaosten legges som et lokk over, med et dryss av pizzakrydder.

Pizzaen stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter.

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag

Andre retter med elg