
Pizza med elghakk og epler
En deilig og saftig, hjemmelaget pizza med elghakk og epler.
Lett
20minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 5 dl hvetemel
- 2 dl sammalt, fin hvete
- 1 ts salt
- 0.5 stk pakke tørrgjær (eller fersk)
- 2 ss olivenolje med hvitløk
- 4 dl lunket vann (litt varmere til tørrgær)
- 4 stk syrlige, saftige epler
- 400 g elghakk (reinhakk kan også brukes)
- 1 stk liten boks kantarell eller tilsvarende om du har plukket selv
- 2 stk rødløk
- 2 stk fedd hvitløk
- 5 dl linn tomatpuré eller en halv boks pizzasaus
- 6 stk tomater
- 200 g gaudaosst
- 1 stk salt, pepper og pizzakrydder etter smak
Fremgangsmåte
Oppskrift pizzabunn:
Bland de tørre ingrediensene i en bolle og tilsett olivenolje. Rør sammen deigen. Elt den for hånd eller i kjøkkenmaskin (8-10 minutter) til deigen er smidig og slipper bollen. Sett deigen til heving på en lun plass.
Oppskrift fyll:
Brun kjøttdeigen sammen med oppskåret løk. Ha i rensket og oppdelte epler, sammen med sopp og tomatpuré. La fyllet koke ned litt og krydre etter egen smak. Avkjøl litt.
Sett sammen pizzaen:
Kjevle ut pizzadeigen og legg den utover i en smurt langpanne. Ha fyllet på pizzabunnen og skjær opp tomater som fordeles over det hele. Gaudaosten legges som et lokk over, med et dryss av pizzakrydder.
Pizzaen stekes midt i ovnen på 225 grader i ca. 20 minutter.
Rettens opphav
Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».
Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.
Andre retter med elg
