- Sett ovnen på 180 grader.
- Rør sammen sirup, sukker, melk og smør.
- Pisk egget godt og ha dette i.
- Ha i mel, krydder, bakepulver og natron til slutt.
- Hell røren i en smurt brødform og stek i cirka 50 minutter. Stikk kaken med en strikkepinne eller lignende – når det ikke henger igjen røre på pinnen er kaka ferdig.

Mor si krydderkake
Gammel oppskrift fra Romsdal.
local_offer Kakerlocal_dining Letttimer 60 minutterlocation_on Møre og Romsdal-
favorite_border
Ingredienser
- 21⁄2 dl sirup
- 11⁄2 dl sukker
- 11⁄4 dl melk
- 1 stk egg
- 11⁄4 dl smeltet smør
- 5 dl mel
- 1⁄2 ts pepper
- 1⁄2 ts ingefær (malt)
- 1⁄2 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskrifta er lett modifisert etter ei oppskrift innsendt av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun hadde hentet oppskriften fra Møre og Romsdal Bygdekvinnelags kokebok "Den gode smaken". Oppskrifta kommer fra Ruth Homsnes i Indre Fræna Bygdekvinnelag, som forteller: "Eg fann oppskrifta i ei handskreven bok etter mor mi. Eg kan tenke meg at oppskrifta er frå om lag 1950".