
Mor si krydderkake
Gammel oppskrift fra Romsdal.
Kaker
Lett
60minutter
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2.5 dl sirup
- 1.5 dl sukker
- 1.25 dl melk
- 1 stk egg
- 1.25 dl smeltet smør
- 5 dl mel
- 0.5 ts pepper
- 0.5 ts ingefær (malt)
- 0.5 ts kanel
- 1 ts bakepulver
- 1 ts natron
Fremgangsmåte
- Sett ovnen på 180 grader.
- Rør sammen sirup, sukker, melk og smør.
- Pisk egget godt og ha dette i.
- Ha i mel, krydder, bakepulver og natron til slutt.
- Hell røren i en smurt brødform og stek i cirka 50 minutter. Stikk kaken med en strikkepinne eller lignende – når det ikke henger igjen røre på pinnen er kaka ferdig.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er lett modifisert etter ei oppskrift innsendt av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun hadde hentet oppskriften fra Møre og Romsdal Bygdekvinnelags kokebok «Den gode smaken». Oppskrifta kommer fra Ruth Homsnes i Indre Fræna Bygdekvinnelag, som forteller: «Eg fann oppskrifta i ei handskreven bok etter mor mi. Eg kan tenke meg at oppskrifta er frå om lag 1950».
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(8) "Se også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(1739) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(2358) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1292) } } }