close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


krydderkake på fjøl

Mor si krydderkake

Gammel oppskrift fra Romsdal.

  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 212 dl sirup
  • 112 dl sukker
  • 114 dl melk
  • 1 stk egg
  • 114 dl smeltet smør
  • 5 dl mel
  • 12 ts pepper
  • 12 ts ingefær (malt)
  • 12 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Rør sammen sirup, sukker, melk og smør.
  3. Pisk egget godt og ha dette i.
  4. Ha i mel, krydder, bakepulver og natron til slutt.
  5. Hell røren i en smurt brødform og stek i cirka 50 minutter. Stikk kaken med en strikkepinne eller lignende – når det ikke henger igjen røre på pinnen er kaka ferdig.

place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskrifta er lett modifisert etter ei oppskrift innsendt av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun hadde hentet oppskriften fra Møre og Romsdal Bygdekvinnelags kokebok "Den gode smaken". Oppskrifta kommer fra Ruth Homsnes i Indre Fræna Bygdekvinnelag, som forteller: "Eg fann oppskrifta i ei handskreven bok etter mor mi. Eg kan tenke meg at oppskrifta er frå om lag 1950".