Mor si krydderkake

krydderkake på fjøl

Mor si krydderkake

Gammel oppskrift fra Romsdal.

Kaker

Lett

60minutter

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2.5 dl sirup
  • 1.5 dl sukker
  • 1.25 dl melk
  • 1 stk egg
  • 1.25 dl smeltet smør
  • 5 dl mel
  • 0.5 ts pepper
  • 0.5 ts ingefær (malt)
  • 0.5 ts kanel
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron

Fremgangsmåte

  1. Sett ovnen på 180 grader.
  2. Rør sammen sirup, sukker, melk og smør.
  3. Pisk egget godt og ha dette i.
  4. Ha i mel, krydder, bakepulver og natron til slutt.
  5. Hell røren i en smurt brødform og stek i cirka 50 minutter. Stikk kaken med en strikkepinne eller lignende – når det ikke henger igjen røre på pinnen er kaka ferdig.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er lett modifisert etter ei oppskrift innsendt av Brita Brekke til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012. Hun hadde hentet oppskriften fra Møre og Romsdal Bygdekvinnelags kokebok «Den gode smaken». Oppskrifta kommer fra Ruth Homsnes i Indre Fræna Bygdekvinnelag, som forteller: «Eg fann oppskrifta i ei handskreven bok etter mor mi. Eg kan tenke meg at oppskrifta er frå om lag 1950».

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1739)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2358)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1292)
    }
  }
}