Kjøtt og påsse

Gryte som damper

Kjøtt og påsse

Gammel tradisjonsmat fra Surnadal.

Middagsretter

Middels

2timer

Møre og Romsdal

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg fåre-,svine-,eller storfekjøtt
  • 2 l vann
  • 1 stk kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 5 stk poteter
  • 800 g skrelte, rå poteter
  • 1 ts salt
  • 1 dl byggmel

Fremgangsmåte

  1. Kok kjøttet i cirka en halvtime. Skum av fettet. Kok gulrot skjært i skiver eller staver, kålrot skjært i skiver og hele poteter sammen med kjøttet.
  2. Lag «påsse»: potetene raspes, tilsettes salt og 0,5 dl mel. Røra legges i en pergament-pose/lerretspose. Dette kokes sammen med kjøttet i ca 1,5 time. Ta den opp, fjern posen og skjær innholdet i skiver.
  3. Kålrotskivene og potetene moses til stappe. Kjøtt og påsse serveres sammen med kålrotstappa og fettet. Krafta med gulrot-biter blir god suppe som forrett til maten.

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Surnadal Bygdekvinnelag. De skriver at dette er en gammel middagsrett fra Surnadal.

Se også