- Kok kjøttet i cirka en halvtime. Skum av fettet. Kok gulrot skjært i skiver eller staver, kålrot skjært i skiver og hele poteter sammen med kjøttet.
- Lag «påsse»: potetene raspes, tilsettes salt og 0,5 dl mel. Røra legges i en pergament-pose/lerretspose. Dette kokes sammen med kjøttet i ca 1,5 time. Ta den opp, fjern posen og skjær innholdet i skiver.
- Kålrotskivene og potetene moses til stappe. Kjøtt og påsse serveres sammen med kålrotstappa og fettet. Krafta med gulrot-biter blir god suppe som forrett til maten.
Kjøtt og påsse
Gammel tradisjonsmat fra Surnadal.
local_offer Middagsretterlocal_dining Middelstimer 2 timerlocation_on Møre og Romsdal-
favorite_border
Ingredienser
- 2 kg fåre-,svine-,eller storfekjøtt
- 2 l vann
- 1 stk kålrot
- 3 stk gulrot
- 5 stk poteter
- 800 g skrelte, rå poteter
- 1 ts salt
- 1 dl byggmel
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Surnadal Bygdekvinnelag. De skriver at dette er en gammel middagsrett fra Surnadal.