close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Kjøtt og påsse

Gammel tradisjonsmat fra Surnadal.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 2 timer
  • location_on Møre og Romsdal
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 kg fåre-,svine-,eller storfekjøtt
  • 2 l vann
  • 1 stk kålrot
  • 3 stk gulrot
  • 5 stk poteter
  • 800 g skrelte, rå poteter
  • 1 ts salt
  • 1 dl byggmel

Fremgangsmåte

  1. Kok kjøttet i cirka en halvtime. Skum av fettet. Kok gulrot skjært i skiver eller staver, kålrot skjært i skiver og hele poteter sammen med kjøttet.
  2. Lag «påsse»: potetene raspes, tilsettes salt og 0,5 dl mel. Røra legges i en pergament-pose/lerretspose. Dette kokes sammen med kjøttet i ca 1,5 time. Ta den opp, fjern posen og skjær innholdet i skiver.
  3. Kålrotskivene og potetene moses til stappe. Kjøtt og påsse serveres sammen med kålrotstappa og fettet. Krafta med gulrot-biter blir god suppe som forrett til maten.

place
Møre og Romsdal

Rettens opphav

Denne oppskriften er sendt inn av Surnadal Bygdekvinnelag. De skriver at dette er en gammel middagsrett fra Surnadal.