
Vetens Viltkarbonader
Gode karbonader med hjortekjøtt.
Middagsretter
Lett
2timer
Møre og Romsdal
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 kg viltkjøttdeig (hjort)
- 750 g medisterfarse
- 5 ss salt
- 2 ss pepper
- 1 ss allehånde
- 1 ss muskat
- 1 stk løk
- 7 dl vann
- 12 ss potetmel
Fremgangsmåte
- Bland viltkjøttdeig og medisterdeig sammen med salt. Tilsett finhakket løk og krydder. Spe med vann. Ha i potetmel til passe deig. mellom 10-12 ss potetmel.
- Formes til karbonader og stekes i varm stekepanne med godt smør.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Eidsbygda Bygdekvinnelag. De skriver:
«Vi bor i ei bygd hvor det er mye hjort. Kvinnen som har komponert denne oppskriften har en jaktglad mann.»