
Glutenfrie krumkaker
Smaker deilig med is eller krem som følgesvenner.
Kaker
Lett
30minutter
Oppland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 stk egg
- 1.5 dl sukker
- 130 g smeltet smør
- 1.5 dl melk
- 1.5 dl potetmel
- 1.5 dl maisenna
- 1.5 dl lyst glutenfritt mel
- 1 ts kardemomme (valgfritt)
Fremgangsmåte
Pisk egg og sukker til eggedosis.
Bland det tørre. Vende det inn i eggedosisen sammen med smøret.
La røra hvile i hvert fall en time.
Du må ha et godt og varmt krumkakejern. Sette en barneskje med røre og klem jernet godt igjen.
Stek krumkakene til de er gyllenbrune.
Rull krumkakene til kremmerhus. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.
Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.
Rettens opphav
Anne Mari Amlien har vært en viktig kunnskapsformidler av norsk tradisjonsmat i Norges Bygdekvinnelag. Hun har lang erfaring med glutenfri bakst.
Når Anne Mari lager smultringer og krumkaker forteller hun at hun bruker Møllerens fine glutenfrie melblanding, som er uten hvetestivelse. Det gir litt tyngde i melet og fungerer godt i røra.