close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Glutenfrie krumkaker

Smaker deilig med is eller krem som følgesvenner.

Glutenfri
kromkaker
  • local_offer Kaker
  • local_dining Lett
  • timer 30 minutter
  • location_on Oppland
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 112 dl sukker
  • 130 g smeltet smør
  • 112 dl melk
  • 112 dl potetmel
  • 112 dl maisenna
  • 112 dl lyst glutenfritt mel
  • 1 ts kardemomme (valgfritt)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland det tørre. Vende det inn i eggedosisen sammen med smøret.

La røra hvile i hvert fall en time.

Du må ha et godt og varmt krumkakejern. Sette en barneskje med røre og klem jernet godt igjen.

Stek krumkakene til de er gyllenbrune.

Rull krumkakene til kremmerhus. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.

Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.


place
Oppland

Rettens opphav

Anne Mari Amlien har vært en viktig kunnskapsformidler av norsk tradisjonsmat i Norges Bygdekvinnelag. Hun har lang erfaring med glutenfri bakst.

Når Anne Mari lager smultringer og krumkaker forteller hun at  hun bruker Møllerens fine glutenfrie melblanding, som er uten hvetestivelse. Det gir litt tyngde i melet og fungerer godt i røra.