
Helle Cecilie Berger
Torills bløtkakedrøm – en glutenfri sjokoladekake
En herlig, kremet, glutenfri sjokoladekake som smaker så godt at det er vanskelig å stoppe å spise.
Kaker
Lett
60minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g sukker
- 3 stk egg
- 75 g potetmel
- 2 ts bakepuler
- 2 ts vaniljesukker
- 3 ts bakekakao
Fremgangsmåte
Visp sukker og egg til eggedosis
De andre ingrediensene blandes forsiktig inn i eggedosisen.
Stekes i en springform. Vårt forslag er på 24 cm. Øker du oppskriften med 50 prosent, kan du bruke en større form, vårt forslag er 26 cm.
Stek på 180 grader i 30 – 40 minutter. Sjekk om kaken er ferdig stekt med en kakepinne.
Avkjøl og del kaken i to.
Fyllet behøver du ikke å øke.
Fyll:
En halv plate Dronningsjokolade smeltes i litt fløte og avkjøles. Visp krem av en halv liter fløte og del i to. Den ene delen blandes med den smeltede sjokoladen og en kvart plate opphakket sjokolade. Dette er fyllet i kaken. Resten av kremen fordeles over kaken og den siste kvarte delen av sjokoladeplaten rives over kaken.
Rettens opphav
Denne kaken er et godt alternativ til bløtkake.
Asker Bygdekvinnelag samlet inn oppskrifter på sine favorittkaker. Torills drøm er en av disse kakene.
Oppskriften ble delt til bygdekvinnene i Asker av Torill Gullbekk for mange år siden.