Fruktkake med aprikoser

Fruktkake med aprikoser

Eksotisk julekake med tørket frukt.

Brødmat/Bakverk

Lett

1timer

Landsdekkende

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 250 g smør eller margarin
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg
  • 1 stk sitron (skallet)
  • 100 g tørkede aprikoser
  • 50 g rosiner
  • 50 g korinter
  • 250 g hvetemel
  • 1 ts bakepulver

Fremgangsmåte

Klipp aprikosene i strimler, og la dem ligge og svelle noen timer i vann – helst ikke mer enn at aprikosene akkurat trekker i seg vannet. Hell fra saften før aprikosene skal brukes.

Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett egg av gangen. Rør i aprikoser, rosiner, korinter og revet skall av en sitron. Til slutt vender du i mel og bakepulver.

Ha røra i smurt og strødd form og stek kaka på 175 grader i omlag en time. Legg eventuelt over et stykke bakepapir hvis kaka blir for mørk på toppen før den er ferdig stekt.

 

Rettens opphav

Denne oppskrifta har vi fått fra Olaug Teigen. Olaug forteller at både mormor, mor og Olaug selv har bakt denne kaka til jul i mange år. Oppskrifta sto opprinnelig i bakeheftet «Alle kvinners kaker», utgitt av ukebladet Alle kvinners blad i 1951