
Fruktkake med aprikoser
Eksotisk julekake med tørket frukt.
Brødmat/Bakverk
Lett
1timer
Landsdekkende
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 250 g smør eller margarin
- 250 g sukker
- 4 stk egg
- 1 stk sitron (skallet)
- 100 g tørkede aprikoser
- 50 g rosiner
- 50 g korinter
- 250 g hvetemel
- 1 ts bakepulver
Fremgangsmåte
Klipp aprikosene i strimler, og la dem ligge og svelle noen timer i vann – helst ikke mer enn at aprikosene akkurat trekker i seg vannet. Hell fra saften før aprikosene skal brukes.
Rør smør og sukker hvitt. Ha i ett egg av gangen. Rør i aprikoser, rosiner, korinter og revet skall av en sitron. Til slutt vender du i mel og bakepulver.
Ha røra i smurt og strødd form og stek kaka på 175 grader i omlag en time. Legg eventuelt over et stykke bakepapir hvis kaka blir for mørk på toppen før den er ferdig stekt.
Rettens opphav
Denne oppskrifta har vi fått fra Olaug Teigen. Olaug forteller at både mormor, mor og Olaug selv har bakt denne kaka til jul i mange år. Oppskrifta sto opprinnelig i bakeheftet «Alle kvinners kaker», utgitt av ukebladet Alle kvinners blad i 1951