Julefruktkake

fruktkake på kjøkkenhåndkle

Julefruktkake

Holdbar julekake etter gammel oppskrift.

Kaker

Middels

2timer

Buskerud

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 100 g valnøttkjerner
  • 100 g hasselnøttkjerner
  • 1 stk pakke apsikat
  • 1 stk pakke sukat
  • 1 dl cognac
  • 200 g smør
  • 1 dl sukker
  • 1 dl brunt sukker
  • 4 stk egg
  • 200 g hvetemel
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ts kanel
  • 1 ts ingefær, malt
  • 0.5 ts nellik
  • 0.5 ts muskat
  • 1 ts allehånde

Fremgangsmåte

  1. Legg frukt og grovhakkede nøtter i bløt i cognac i 3-4 timer.
  2. Rør smør og sukker til en lys og porøs krem. Tilsett eggene, ett om gangen og rør godt mellom hver gangen. Rør inn de øvrige ingrediensene.
  3. Fordel røren i godt smurte og papirkledte former.
  4. Stek kakene på nederste rille i ovnen ved 160 grader i cirka 1,5 time. Avkjøl på rist. Pakk de kalde kakene i folie og sett dem kjølig til de skal serveres.

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Snarum Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.