Eple i slåbrok

Eple i slåbrokk.

Eple i slåbrok

Oppskrift på deilig eple bakt i butterdeig. Fyll med sukker, mandel og kanel.

butterdeig med eplefyll

eple hjemmelaget

eple i butterdeig

eplekake

kanel

mandel

sukker

Lett

50minutter

Telemark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk epler
  • 100 g sukker
  • 25 g malte mandler
  • 1 stk litt kanel - valgfritt
  • 1 stk pakke butterdeig
  • 1 stk egg

Fremgangsmåte

Eplene skrelles og kjernehuset skjæres ut. Åpningen fylles med sukker.

Butterdeigen kjevles tynt ut og skjæres i firkanter. Eplene legge i midten av firkanten og endene i firkantene brettes over eplene.

Eplene dyppes i det sammenvispede egget og rulles i sukker-/mandel-/kanelblandingen.

Stekes i middels varm ovn i en 1/2 time (30 minutter).

Rettens opphav

Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».

Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.

Boken jordeple og søteple, utgitt av Telemark Bygdekvinnelag

Andre retter med eple