
Eple i slåbrok
Oppskrift på deilig eple bakt i butterdeig. Fyll med sukker, mandel og kanel.
Lett
50minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 6 stk epler
- 100 g sukker
- 25 g malte mandler
- 1 stk litt kanel - valgfritt
- 1 stk pakke butterdeig
- 1 stk egg
Fremgangsmåte
Eplene skrelles og kjernehuset skjæres ut. Åpningen fylles med sukker.
Butterdeigen kjevles tynt ut og skjæres i firkanter. Eplene legge i midten av firkanten og endene i firkantene brettes over eplene.
Eplene dyppes i det sammenvispede egget og rulles i sukker-/mandel-/kanelblandingen.
Stekes i middels varm ovn i en 1/2 time (30 minutter).
Rettens opphav
Oppskriften er hentet fra boka «Jordeple og søteteple, potet og eple – oppskrifter og tradisjonsstoff».
Boka er utgitt av Telemark Bygdekvinnelag og gjenspeiler tilgang til råvarer og hva man tradisjonelt har laget av matretter i Telemark.
Andre retter med eple
