
Byggrynskrem fra Telemark
Saftig byggrynskrem toppet med nykokt bringebærsaus. Telemark Bygdekvinnelag server hvert år på Dyrsku'n.
Lett
20minutter
Telemark
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 dl byggryn
- 3 dl Tine kremfløte
- 2 ts sukker
- 1 ts vaniljesukker
Fremgangsmåte
Byggryn kokes ferdig. Byggrynene må kokes i 25-30 minutter før de er møre nok.
Tine kremfløte, sukker og vaniljesukker vispes lett.
Blandes med byggrynene.
Server gjerne med bringebærsyltetøy som topping. Telemark Bygdekvinnelag serverer byggrynskremen med hjemmelaget bringebærsyltetøy.
Forslag på topping med bringebær:
Her er oppskrift på rød saus med bringebær
Her er oppskrift på bringebærsyltetøy
Rettens opphav
Telemark Bygdekvinnelag deltar hvert år på Dyrsku’n. Laget har lang tradisjon på å servere byggrynskrem med hjemmelaget bringebær syltetøy som topping.
Andre oppskrifter på desserter med byggryn
