Byggrynsgraut

byggryn

Byggrynsgraut

God kvardagsgraut.

Grøt

Lett

3timer

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 0.5 l vatn
  • 0.75 dl byggryn
  • 0.75 dl god saft
  • 1 dl svisker

Fremgangsmåte

  1. Legg byggryna i bløt i 1 liter vatn over natta.
  2. Kok byggryn i 2-3 timer i bløytevannet.
  3. Ha i saft og svisker mot slutten og smak til. Ha oppi litt salt og eventuelt sukker. Konsistensen skal vera som ei tjukk suppe da den fastner ved avkjøling.

Server grauten med fløytemelk.

Rettens opphav

Grøt har blitt spist i Norge siden forhistorisk tid. Flere grøtmåltider om dagen var ikke uvanlig mange steder. I det gamle norrøne språket finner vi flere ord som hentyder til grøt, noe som sier mye om grøten historiske betydning.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Lilli-Ann Drønen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.