
Byggrynsgraut
God kvardagsgraut.
Grøt
Lett
3timer
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 0.5 l vatn
- 0.75 dl byggryn
- 0.75 dl god saft
- 1 dl svisker
Fremgangsmåte
- Legg byggryna i bløt i 1 liter vatn over natta.
- Kok byggryn i 2-3 timer i bløytevannet.
- Ha i saft og svisker mot slutten og smak til. Ha oppi litt salt og eventuelt sukker. Konsistensen skal vera som ei tjukk suppe da den fastner ved avkjøling.
Server grauten med fløytemelk.
Rettens opphav
Grøt har blitt spist i Norge siden forhistorisk tid. Flere grøtmåltider om dagen var ikke uvanlig mange steder. I det gamle norrøne språket finner vi flere ord som hentyder til grøt, noe som sier mye om grøten historiske betydning.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Lilli-Ann Drønen til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.