
Bjørgs fiskesuppe
Et festmåltid av en fiskesuppe med reker og smak av karri.
Middagsretter
Middels
40minutter
Oslo og Akershus
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 400 g fiskefilet, f.eks. torsk og laks
- 150 g rensede reker
- 3 dl vann
- 3 dl kremfløte
- 1 stk boks hakkede tomater
- 1 stk liten boks fersken i terninger
- 2 stk gulerøtter i terninger
- 2 stk løk i tynne ringer
- 1 stk terning fiskebuljong
- 1 stk terning hønsebuljong
- 1 stk hvitløksbåt
- 2 ts karri
- 2 ss smør
Fremgangsmåte
- Smelt smør i en gryte, og surr løk og gulerøtter til det er mykt.
- Tilsett finhakket hvitløk, karri og buljong.
- Slå på vann og tomater og la det surre i cirka 15 minutter. Tilsett fløte og fersken.
- Legg i fisken, og la denne trekke med i cirka 15 minutter.
- Smak til suppen, og tilsett rekene rett før servering.
Serveringstips
Server suppen med godt brød. Suppen kan serveres som forrett eller som hovedrett – den er mektig og veldig god!
Rettens opphav
Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftsstafett i 2012.
Fiske i Oslofjorden ble tradisjonelt gjort av yrkesfiskere. Torsk ble fisket i alle måneder som inneholdt «r».
array(3) { ["acf_fc_layout"]=> string(16) "related_articles" ["title"]=> string(11) "Prøv også" ["ids"]=> array(3) { [0]=> array(1) { ["id"]=> int(808) } [1]=> array(1) { ["id"]=> int(2352) } [2]=> array(1) { ["id"]=> int(1345) } } }