Fiskekaker

fiskekaker på tallerken

Fiskekaker

Gode fiskekaker av gjedde, sei eller hyse.

Middagsretter

Middels

60minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg renskåret fisk
  • 1.25 ts salt
  • 2.5 ss potetmel
  • 100 g smør
  • 3 dl fløte
  • 7 dl melk
  • 0.25 ts muskat

Fremgangsmåte

  1. Rens og fileter fisken og skjær den i biter. Mal den deretter på kjøttkvern eller i foodprosessor.
  2. Kjør fisken, melk, fløte og kryddes i foodprosessor i 30-60 sekunder. Ikke kjør den for lenge – da kan farsen bli seig. Denne porsjonen er såpass stor at du bør dele opp og kjøre i flere omganger. Om ønskelig kan du tilsette finhakket purre eller vårløk.
  3. Form farsen til fiskekaker. Form en liten prøvekake og stek først – smak eventuelt til med krydder. Stek kakene på middels varme i cirka 5 minutter, eller til de er gjennomstekte.

Poteter og sukkerertstuing smaker godt til. Fiskekakene er også gode på brød.

Rettens opphav

Fiskemat, som fiskeboller, -kaker og -pudding, har vært vanlig i Norge siden begynnelsen av 1900-tallet. Innholdet har variert etter tilgangen – langs kysten har det vært mest vanlig med saltvannsfisk, mens man i innlandet har brukt ferskvannsfisk, som f.eks. gjedde.
Denne oppskriften ble sendt inn av Vassås Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.