close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


Gryte som damper

Bjørgs fiskesuppe

Et festmåltid av en fiskesuppe med reker og smak av karri.

  • local_offer Middagsretter
  • local_dining Middels
  • timer 40 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g fiskefilet, f.eks. torsk og laks
  • 150 g rensede reker
  • 3 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk boks hakkede tomater
  • 1 stk liten boks fersken i terninger
  • 2 stk gulerøtter i terninger
  • 2 stk løk i tynne ringer
  • 1 stk terning fiskebuljong
  • 1 stk terning hønsebuljong
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte, og surr løk og gulerøtter til det er mykt.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, karri og buljong.
  3. Slå på vann og tomater og la det surre i cirka 15 minutter. Tilsett fløte og fersken.
  4. Legg i fisken, og la denne trekke med i cirka 15 minutter.
  5. Smak til suppen, og tilsett rekene rett før servering.

Serveringstips

Server suppen med godt brød. Suppen kan serveres som forrett eller som hovedrett – den er mektig og veldig god!


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftsstafett i 2012.
Fiske i Oslofjorden ble tradisjonelt gjort av yrkesfiskere. Torsk ble fisket i alle måneder som inneholdt "r".