close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


appelsiner på bord

Appelsinsaft

God saft med frisk appelsinsmak - perfekt sommerdrikk!

  • local_offer Drikke
  • local_dining Lett
  • timer 2 døgn
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 10 stk appelsiner
  • 2 l vann
  • 1 kg sukker
  • 60 g sitronsyre

Fremgangsmåte

  1. Skrell appelsinene, og legg skallet i en stor gryte eller kjele.
  2. Kok opp vann og hell det kokende vannet over appelsinskallet. La blandingen stå i 2 døgn, sil fra skallene og rør inn sukker og oppløst sitronsyre.
  3. Fyll blandingen på flasker og la det stå kjølig.

Tips

Appelsinkjøttet kan du spise som det er, lage juice av eller bruke i en deilig himmelsk lapskaus eller appelsinkake.


place
Hedmark

Rettens opphav

Sitrusfrukter var lenge ansett som eksklusive råvarer i Norge, men enkelte store gårder hadde egne "orangerier", hvor de dyrket appelsiner og sitroner, noe Christopher Hammer beskrev i sin bok "Norsk kogebog" fra 1793.
Denne oppskriften ble sendt inn av Mo Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.