- Forvarm stekeovnen til 175 grader.
- Mal mandlene og sjokoladen i en mandelkvern.
- Visp eggedosis av egg og melis. Sørg for at melisen er klumpefri og dryss den forsiktig i eggene mens det vispes. Det er viktig at melisen er blandet godt inn.
- Bland mandlene, sjokoladen og bakepulveret, og vend dette forsiktig inn i eggedosisen.
- Smør en springform (22 cm i diameter) og hell røren i formen.
- Stekes midt i ovnen i cirka 40 minutter. Kakebunnen skal ikke være helt «tørr», men heller litt saftig.
- Avkjøl kaken på rist. Løsne den forsiktig med en kniv langs kanten av formen.
- Visp krem av fløte, sukker og vaniljesukker.
- Flytt kaken over på et fat, og stryk syltetøy over toppen av kaken. Dekk med vispet krem, og riv litt sjokolade over til pynt.
(I kaken på bildet er mandlene i kakebunnen knust i blender. Da får man en litt grovere struktur enn om man kverner de i mandelkvern. Smaken er uansett god!)
Tips!
God kaffe eller te er naturlig følge til denne kaken som har en fyldig sjokoladesmak. Aprikossyltetøyet er en god kontrast, men du kan også bruke en annen type syltetøy.