Eftasvælkake

kake

Eftasvælkake

Gammel oppskrift fra Øyer.

Kaker

Lett

40minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1.25 dl sukker
  • 1 stk egg
  • 1 ss smeltet smør
  • 0.75 dl melk
  • 1 ts bakepulver
  • 8 stk sitrondråper
  • 1.5 dl mel

Fremgangsmåte

  1. Forvarm ovnen til 200 grader.
  2. Pisk egg og sukker. Bland i de øvrige ingrediensene.
  3. Smør en kakeform med smør og strø med sukker. Fyll i røra. Stek kaken midt i ovnen til den er gylden.

Rettens opphav

Denne oppskriften er lett modifisert etter en oppskrift i boka «Gamle skikker og oppskrifter fra Øyer», utgitt av Øyer Bygdekvinnelag i 1995.
Eftasvæl var et måltid man tidligere hadde på ettermiddag, mellom middag og kvelds. Som oftest var dette i tida mellom 15.00 og 17.00 – og da kunne det passe godt med et stykke kake til kaffen.