Vestfold
Tradisjonsmat fra Vestfold
Tradisjonsmaten i Vestfold har basis i den gode jorda og det gunstige klimaet som gjør at Vestfold også i dag produserer en betydelig andel av landets korn, poteter og grønnsaker.
Mattradisjonene bærer også preg av en åpenhet ovenfor nye impulser. Sjøfarten har brakt med seg nye skikker, krydder og fremmede frukter til fylket. Innflyttere fra inn- og utland har tatt med deler av sine mattradisjoner og tilpasset dem sitt nye miljø. Her finner du oppskrifter på tradisjonsmat fra Vestfold.
mat fra Vestfold

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Elgkarbonader fra Hillestad
Gode til middag eller smørbrød.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Krabbelurer
Billig og snargjort bakst som smaker aller best nylagd.
Brødmat/Bakverk
Middels
30minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Bryggerhusets lapper (sveler)
Oppskrift på kjempegode sveler.
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Vestfold Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Vestfold? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Vestfold Bygdekvinnelag har om lag 800 medlemmer i 24 lokallag.