Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sherrypudding
Dronningen på dessertbordet ved de store anledninger.
Desserter
Middels
3timer
Desserter
-
Oppskrift
Sennepssaus
Ypperlig tilbehør til gravet laks og andre fiskeretter.
Tilbehør
Middels
10minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Saftsuppe med havregryn
Dessert og sunn havre i en og samme rett!
Desserter
Lett
10minutter
Desserter
-
Oppskrift
Rundstykker
Lite slår nystekte rundstykker til helgefrokosten.
Brødmat/Bakverk
Lett
2timer
Brødmat/Bakverk
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag