close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


smørbrød med gravet laks og sennepssaus i skål

Sennepssaus

Ypperlig tilbehør til gravet laks og andre fiskeretter.

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Middels
  • timer 10 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 6 stk eggeplommer
  • 6 ss nøytral olje
  • 1 ss sukker
  • 112 ss eddik (5%)
  • 1 ts hvit pepper
  • 112 ts salt
  • 1 ss sennep
  • 3 ss dill (finhakket)

Fremgangsmåte

  1. Rør eggeplommene luftig. Tilsett oljen forsiktig under omrøring.
  2. Smak til med krydder, sennep og eddik.
  3. Tilsett dillen til slutt.

Sennepssaus er strålende tilbehør til gravet laks. Ønsker du å grave laks selv finner du oppskrift her (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Sennep lages av frø fra ulike planter i korsblomstfamilien.
Denne oppskriften er sendt inn av Lørenskog Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.