Oslo og Akershus
Tradisjonsmat fra Akershus og Oslo
I landets tettest befolkede område, med flere byer og tettsteder, finner vi også rike jord- og skogbruksområder. Oslosamfunnet har gjennom utstrakt handelsvirksomhet blitt preget av impulser fra andre kulturer. Samtidig bygger Akershusbygdenes matkultur i stor grad på de lokale ressursene og markens grøde.
Her finner du oppskrifter på tradisjonsrik mat fra Oslo og Akershus.
mat fra Oslo og Akershus

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Potetlefse fra Frogn
Brødmat/Bakverk
Lett
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Flatbrød fra Frogn
Brødmat/Bakverk
Lett
20minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Tomatsild
En søtlig, krydret matrett med smak av tomat som passer godt til julebordet.
Middagsretter
Lett
75minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Sildesalat
Et deilig, saftig pålegg med sild som passer perfekt til koldtbord, 17. mai -frokost, påskelunsj og julebord.
Middagsretter
Lett
75minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Leverpostei – et velsmakende julepålegg
Eva Øvren deler her sin oppskrift på saftig, deilig leverpostei.
Middagsretter
Lett
120minutter
Middagsretter
Akershus Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Akershus? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Akershus Bygdekvinnelag har om lag 1000 medlemmer i 23 lokallag