Oppland
Tradisjonsmat fra Oppland
I «hjertet av Norge» ligger Oppland med sine flate bygder, store dalfører og flere av landets høyeste fjell. Landskapet har formet mattradisjonene, med et kosthold som i hovedsak tok utgangspunkt i melk, korn og poteter.
Her kan du finne oppskrifter hentet fra Opplands rike mattradisjoner.
mat fra Oppland

-
Oppskrift
Kalvdans frå Vågå
Dessert som som var mykje brukt på gardane før i tida.
Desserter
Middels
60minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Sylte
Tradisjonsrik julemat etter gammel oppskrift fra Øyer.
Middagsretter
Vanskelig
8døgn
Middagsretter
-
Oppskrift
Syltet ørret
Etter gammel oppskrift fra Stenberg på Toten.
Middagsretter
Middels
3døgn
Middagsretter
-
Oppskrift
Pepperrotkrem
Nydelig tilbehør til fisk etter gammel oppskrift fra Toten.
Tilbehør
Lett
5minutter
Tilbehør
-
Oppskrift
Vaniljesaus
Klassisk dessertsaus etter gammel oppskrift fra Toten.
Desserter
Middels
20minutter
Desserter
Oppland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Oppland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Oppland Bygdekvinnelag har om lag 1 100 medlemmer i 37 lokallag.