Møre og Romsdal
Tradisjonsmat fra Møre og Romsdal
Møre og Romsdal er et fylke med store variasjoner i både landskap og mattradisjoner.
«Møre» betyr «havlandet», og fisk fra Ålesund og Kristiansund har lenge vært en ettertraktet vare sør i Europa. I de indre og midtre delene av fylket har jordbruket stor betydning, med omfattende husdyrproduksjon.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle matretter fra Møre og Romsdal.
mat fra Møre og Romsdal

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Blandaball
En mettende og tradisjonsrik fiskerett fra Ytre Nordmøre og Fosen.
Middagsretter
Middels
60minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Vassgraut
Graut laget av kornet som ble dyrket i fjellbygdene i Norge, nemlig bygg.
Grøt
Middels
30minutter
Grøt
-
Oppskrift
Trollkrem
Dessert som er enkel å lage, bygger på lokale ressurser og som er fin kaffemat.
Desserter
Lett
15minutter
Desserter
-
Oppskrift
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Møre og Romsdal? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Møre og Romsdal Bygdekvinnelag har om lag 500 medlemmer i 35 lokallag.