Hordaland
Tradisjonsmat fra Hordaland
Hordalands mattradisjoner har utviklet seg med utgangspunkt i den varierte og storslåtte naturen. Mellom fjorder, fosser og fjell finner vi et rikt kulturlandskap, som blant annet gjør Hordaland til landets fremste fruktfylke. Med Bergen som et sentralt handelsknutepunkt har Hordaland fått impulser fra fremmede kulturer langt tilbake i tid.
Her finner du tradisjonsrike oppskrifter på mat fra Hordaland.
mat fra Hordaland

-
Oppskrift
Dessert frå moltemyra
Er ein heldig og finn molter på fjellet kan ein enkelt få ein god dessert.
Desserter
Lett
20minutter
Desserter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Blodpannekaker
Ein gamal tradisjonsrett etter oppskrift frå Voss.
Middagsretter
Middels
60minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Aprikoskrem
Nydelig dessert av aprikos og krem, som smeltar på tunga.
Desserter
Lett
40minutter
Desserter
-
Oppskrift
Hordaland Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hordaland? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hordaland Bygdekvinnelag har omlag 800 medlemmer i 31 lokallag.