Hedmark
Tradisjonsmat fra Hedmark
I vårt tredje største fylke finner vi alt fra avlingsrikt jordbruksland til dype skoger og aktiv seterkultur i fjellbygdene. Hedmarkslandskapet rommer store variasjoner som i høyeste grad har satt sitt preg på mattradisjonene.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle retter fra Hedmark.
mat fra Hedmark

-
Oppskrift
Rømmegrøt og fisk
"Rumgraut og fisk" var festmiddag i deler av Østerdalen og Gudbrandsdalen tidligere.
Grøt
Middels
30minutter
Grøt
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Lutefisk og risgrynsmelkesuppe
Tradisjonell julekveldsmat fra Tylldalen.
Middagsretter
Middels
2timer
Middagsretter
-
Oppskrift
Potetlefser
Tradisjonell oppskrift fra Folldal.
Brødmat/Bakverk
Vanskelig
60minutter
Brødmat/Bakverk
-
Oppskrift
Kleppsuppe
Velsmakende suppe med klepper av byggmjøl.
Middagsretter
Middels
40minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Hedmark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hedmark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hedmark Bygdekvinnelag har omlag 1200 medlemmer i 39 lokallag.