Melkesuppe

Melkesuppe

Tradisjonell mjølkesuppe fra Folldal.

Grøt

Middels

60minutter

Hedmark

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl risengryn
  • 4 dl vatn
  • 1 l heilmjølk
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g rosiner
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Risengryn og vatn kokast saman til vatnet er inndampa.
  2. Tilsett mjølk og kok vidare på svak varme i 45 minutt. Rør ganske ofte og tilsett salt og sukker.
  3. Rosiner kokast med dei siste 10 minutta. Viss den tjuknar, spe med meire mjølk.
  4. Tilsett kremfløte som gir ein fyldig og rund smak på mjølkesuppa til slutt.

Rettens opphav

Melkesuppe i ulike varianter har blitt brukt i lange tider. I Folldal blir den blant annet brukt som julekveldsmiddag, sammen med lutefisk på lefse med godt smør.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Øvre Folldal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.