close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


lutfisk, lefse og melkesuppe

Melkesuppe

Tradisjonell mjølkesuppe fra Folldal.

  • local_offer Grøt
  • local_dining Middels
  • timer 60 minutter
  • location_on Hedmark
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 2 dl risengryn
  • 4 dl vatn
  • 1 l heilmjølk
  • 1 ts salt
  • 2 ss sukker
  • 100 g rosiner
  • 1 dl kremfløte

Fremgangsmåte

  1. Risengryn og vatn kokast saman til vatnet er inndampa.
  2. Tilsett mjølk og kok vidare på svak varme i 45 minutt. Rør ganske ofte og tilsett salt og sukker.
  3. Rosiner kokast med dei siste 10 minutta. Viss den tjuknar, spe med meire mjølk.
  4. Tilsett kremfløte som gir ein fyldig og rund smak på mjølkesuppa til slutt.

place
Hedmark

Rettens opphav

Melkesuppe i ulike varianter har blitt brukt i lange tider. I Folldal blir den blant annet brukt som julekveldsmiddag, sammen med lutefisk på lefse med godt smør.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Øvre Folldal Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.