Hedmark
Tradisjonsmat fra Hedmark
I vårt tredje største fylke finner vi alt fra avlingsrikt jordbruksland til dype skoger og aktiv seterkultur i fjellbygdene. Hedmarkslandskapet rommer store variasjoner som i høyeste grad har satt sitt preg på mattradisjonene.
Her finner du oppskrifter på tradisjonelle retter fra Hedmark.
mat fra Hedmark

-
Oppskrift
-
Oppskrift
Karens Møssmørsuppe
"Gammeldags" suppe laget med surost, etter oppskrift fra Monssveen Gaard i Ringsaker.
Middagsretter
Lett
45minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Rømmegrøt og fisk
Tradisjonsrik rett etter oppskrift fra Tylldalen.
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
-
Oppskrift
Gjeddekaker
Gode fiskekaker etter oppskrift fra Eidskog.
Middagsretter
Middels
30minutter
Middagsretter
-
Oppskrift
Blandsmør m/ mandelpotet og rabarbrasuppe
Tradisjonskost som ofte ble laget og brukt på setrene.
Middagsretter
Lett
1.5timer
Middagsretter
Hedmark Bygdekvinnelag
Lyst til å lære mer om tradisjonsmat fra Hedmark? Bli med i Bygdekvinnelaget!
Bygdekvinnelagets visjon er å være en møteplass for aktive kvinner. Over 70 år som organisasjon med hjerte for matkultur og råvarer har satt spor. I dag er våre lokale bygdekvinnelag rundt om i landet blant bygdenes og landets viktigste formidlere og bevarere av norske mattradisjoner og sunn matglede.
Hedmark Bygdekvinnelag har omlag 1200 medlemmer i 39 lokallag.