Glutenfrie krumkaker

Glutenfrie krumkaker

Smaker deilig med is eller krem som følgesvenner.

Glutenfri

kromkaker

Kaker

Lett

30minutter

Oppland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 stk egg
  • 1.5 dl sukker
  • 130 g smeltet smør
  • 1.5 dl melk
  • 1.5 dl potetmel
  • 1.5 dl maisenna
  • 1.5 dl lyst glutenfritt mel
  • 1 ts kardemomme (valgfritt)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis.

Bland det tørre. Vende det inn i eggedosisen sammen med smøret.

La røra hvile i hvert fall en time.

Du må ha et godt og varmt krumkakejern. Sette en barneskje med røre og klem jernet godt igjen.

Stek krumkakene til de er gyllenbrune.

Rull krumkakene til kremmerhus. Legg krumkakene over en kopp dersom du ønsker å lage krumkakeskåler.

Krumkaker oppbevares best i en kakeboks av metall.

Rettens opphav

Anne Mari Amlien har vært en viktig kunnskapsformidler av norsk tradisjonsmat i Norges Bygdekvinnelag. Hun har lang erfaring med glutenfri bakst.

Når Anne Mari lager smultringer og krumkaker forteller hun at  hun bruker Møllerens fine glutenfrie melblanding, som er uten hvetestivelse. Det gir litt tyngde i melet og fungerer godt i røra.