Bjørgs fiskesuppe

Gryte som damper

Bjørgs fiskesuppe

Et festmåltid av en fiskesuppe med reker og smak av karri.

Middagsretter

Middels

40minutter

Oslo og Akershus

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 400 g fiskefilet, f.eks. torsk og laks
  • 150 g rensede reker
  • 3 dl vann
  • 3 dl kremfløte
  • 1 stk boks hakkede tomater
  • 1 stk liten boks fersken i terninger
  • 2 stk gulerøtter i terninger
  • 2 stk løk i tynne ringer
  • 1 stk terning fiskebuljong
  • 1 stk terning hønsebuljong
  • 1 stk hvitløksbåt
  • 2 ts karri
  • 2 ss smør

Fremgangsmåte

  1. Smelt smør i en gryte, og surr løk og gulerøtter til det er mykt.
  2. Tilsett finhakket hvitløk, karri og buljong.
  3. Slå på vann og tomater og la det surre i cirka 15 minutter. Tilsett fløte og fersken.
  4. Legg i fisken, og la denne trekke med i cirka 15 minutter.
  5. Smak til suppen, og tilsett rekene rett før servering.

Serveringstips

Server suppen med godt brød. Suppen kan serveres som forrett eller som hovedrett – den er mektig og veldig god!

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn av Ski Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftsstafett i 2012.
Fiske i Oslofjorden ble tradisjonelt gjort av yrkesfiskere. Torsk ble fisket i alle måneder som inneholdt «r».

Prøv også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(11) "Prøv også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(808)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(2352)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1345)
    }
  }
}