close
search
close

Logg inn


Glemt passord?

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


risspudding i skål

Varm rispudding

Enkel dessert av risgrøtrester.

  • local_offer Desserter
  • local_dining Lett
  • timer 60 minutter
  • location_on Oslo og Akershus
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 8 dl risgrøt
  • 2 stk egg
  • 3 ss sukker
  • 1 ts vaniljesukker

Fremgangsmåte

  1. Varm ovnen til 180 grader.
  2. Visp egg, sukker og vaniljesukker lett sammen.
  3. Bland eggeblandingen og grøten god sammen. Hvis grøten er veldig fast kan du ha i litt melk og røre den mykere.
  4. Fyll røra i en ildfast form, og stek den i cirka 40 minutter eller til puddingen blir pent gylden.

Server puddingen varm med rød saus, oppskrift finner du her (åpner i ny fane).


place
Oslo og Akershus

Rettens opphav

Tidligere ble den melken som ikke ble solgt privat eller sendt til meieriet separert hjemme. I begynnelsen tok ikke meieriet imot melk på lørdag kveld og søndager. Derfor var det lenge vanlig å ha risgrøt eller fløtegrøt til middag på mandager. Restene ble gjerne brukt til dessert, slik som rispudding.
Denne oppskriften ble sendt inn av Eva Øvren i Østre Udnes Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.