
Tykklefse fra Eiker
Takkebakst fra Øvre Eiker - fra før krigen.
Brødmat/Bakverk
Lett
2timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 2 dl rømme
- 2 dl surmelk
- 2 dl smelta smør
- 2 dl sukker
- 2 dl sirup
- 3 ts natron
- 8 dl hvetemel
Fremgangsmåte
- Bland alt lett sammen. La deigen stå litt før du begynner å kjevle.
- Kjevle ut 1/2 – 3/4 cm tykke leiv, stikk ut lefser med en ring fra et Norgesglass. Stekes på takke.
1 porsjon gir ca. 20 lefser.
Rettens opphav
Denne oppskriften er sendt inn av Inger Varlo Bergheim i Varlo Bygdekvinnelag. Hun skriver at det er forskjellige navn på denne takkebaksten, som takkekake, tykklefse, platekaku, pletter, sveler, snipp og lapper.