Tante Karis Bløytelefser

kjevle på bord

Tante Karis Bløytelefser

Oppskrift frå Osterøy.

Brødmat/Bakverk

Middels

60minutter

Hordaland

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 l melk
  • 2.5 kg kveitemjøl
  • 250 g smør
  • 250 g sukker
  • 4 stk egg
  • 50 g gjær

Fremgangsmåte

  1. Rør smør og sukker. Spe med mjølk og egg, og rør inn gjær. Tilsett cirka 2 kg kveitemjøl (hald at resten til utbakinga).
  2. Veg opp leivar på cirka 95 gram. Kjevlast tynne, gjerne på eit klede.
  3. Steikast lyse på middels varm takke.

Bløyt lefsene forsiktig før dei skal smørast.

Smørkrem

  • 500 g smør
  • 300 g melis
  • 1,5 dl melis
  • Evt. litt vaniljesukker

Rør melis og mjukt smør godt saman (eventuelt med vaniljesukker). Bland rømme forsiktig i.

Rettens opphav

Denne oppskrifta er sendt inn av Turid Bjørndal Njåstad i Osterøy Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Variasjon over lefser finn ein vel over heile landet. Desse har eg vakse opp med».