
Tante Karis Bløytelefser
Oppskrift frå Osterøy.
Brødmat/Bakverk
Middels
60minutter
Hordaland
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 1 l melk
- 2.5 kg kveitemjøl
- 250 g smør
- 250 g sukker
- 4 stk egg
- 50 g gjær
Fremgangsmåte
- Rør smør og sukker. Spe med mjølk og egg, og rør inn gjær. Tilsett cirka 2 kg kveitemjøl (hald at resten til utbakinga).
- Veg opp leivar på cirka 95 gram. Kjevlast tynne, gjerne på eit klede.
- Steikast lyse på middels varm takke.
Bløyt lefsene forsiktig før dei skal smørast.
Smørkrem
- 500 g smør
- 300 g melis
- 1,5 dl melis
- Evt. litt vaniljesukker
Rør melis og mjukt smør godt saman (eventuelt med vaniljesukker). Bland rømme forsiktig i.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Turid Bjørndal Njåstad i Osterøy Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Variasjon over lefser finn ein vel over heile landet. Desse har eg vakse opp med».