Syltede rødbeter

Syltede rødbeter

Gammel oppskrift fra Vestfold på et allsidig tilbehør.

Tilbehør

Lett

20minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 1 kg rødbeter
  • 3 dl eddik (7 %)
  • 3 dl vann
  • 4 dl sukker

Fremgangsmåte

  1. Skrell og vask rødbetene og kok de møre i vann.
  2. Skjær de kokte, avkjølte rødbetene i pene skiver og legg de på glass sammen med litt karve etter smak.
  3. Kok opp vann, eddik og sukker og rør til sukkeret er oppløst. Hell den varme laken over rødbetene og skru på tett lokk.

Syltede rødbeter kan brukes som tilbehør til både kjøtt og fisk. Passer perfekt til hjemmelaget leverpostei som du finner oppskrift på her (åpner i ny fane).

Rettens opphav

Denne oppskriften ble sendt inn til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.