- Kok svisker og vatn i cirka 1 time.
- Ta kjelen av plata. Rør saman potetmjøl og litt kaldt vatn og rør den inn i grauten.
- Smak til med sukker.
Serverast med fløytemjølk.
Sviskegraut er god dessert både til kvardag og fest.
Serverast med fløytemjølk.
Rundt 1900 skjedde flere endringer som gjorde at dessert ble mer vanlig å finne på menyen hos folk flest. Komfyren ga mulighet til å bake ting i ovnen, som puddinger og paier. På slutten av 1800-tallet kom husmorskolene for fullt, og mange jenter kom tilbake fra skolene med oppskrifter som bidro til å få fruktsupper, kompotter, puddinger og fromasjer på bordet. Etter 1. verdenskrig ble det også bedre tilgang på sukker. Potetmel og industrielt produsert gelatin, som gjorde dessertlagingen enklere, kom allerede på 1800-tallet, men det tok noe tid før disse for alvor ble tatt i bruk i vanlige husholdninger.
Denne oppskrifta ble sendt inn av Oppheim og Hauge Bygdekvinnelag til Norges Bygdekvinnelags oppskriftstafett i 2012.