
TINE
Sviskegraut
Klassisk dessert etter oppskrift frå Olden.
Desserter
Lett
30minutter
Sogn og Fjordane
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 150 g svisker
- 8 dl vatn
- 1 dl sukker
- 2.5 ss potetmjøl
- 0.25 dl vatn
Fremgangsmåte
- Bløyt sviskene i 8 dl kaldt vatn over natta.
- Kok opp dette og tilset sukker. Rør i hop potetmjøl og 0,25 dl vatn, og ha det i grauten i ein tynn stråle. Rør godt og gje eit raskt oppkok. Smak til med sukker. Strø litt sukker over (for å unngå snerk), og set til kjøling.
Serverast med fløytemjølk.
Rettens opphav
Denne oppskrifta er sendt inn av Reidun Brynestad i Olden Bygdekvinnelag. Ho skriv:
«Her i Olden i Nordfjord har sosakjøt og sviskegraut vore tradisjonell bryllaup/selskapsmat. Det er ofte brukt den dag i dag.»