close
search
close

Logg inn


Glemt passord? Personvern

Registrer deg

Ved å registrere deg får du tilgang til dine favorittoppskrifter uavhengig av hvilken enhet du bruker


sursild i glass

Sursild

Lag din egen sursild til pålegg!

  • local_offer Tilbehør
  • local_dining Lett
  • timer 4.5 timer
  • location_on Landsdekkende
  • favorite_border
    Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk store spekesild
  • 1 stk stor løk i skiver
  • 1 dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 112 dl vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 10 stk pepperkorn
  • 10 stk sennepsfrø

Fremgangsmåte

  1. Rens, flå og fileter silden. Legg filetene i kaldt vann i cirka 4 timer.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Avkjøl.
  3. Skjær løken i skiver. Tørk filetene godt og skjær dem i passende biter. Legg sildebitene lagvis med løken i en krukke, og hell den kalde laken over. La sursilden stå til neste dag før den brukes. Silda er holdbar i 1-2 uker i kjøleskap.

place
Velg fylke fra kartet

Rettens opphav

Spekesild har hatt stor betydning i det norske kostholdet, og mange steder kunne det være vanlig med flere sildemåltider om dagen.
Tidligere ble spekesilda spist svært salt. Det var ikke vanlig å vanne ut spekesilda, og man måtte dermed regne mye drikke til et sildemåltid.