- Rens, flå og fileter silden. Legg filetene i kaldt vann i cirka 4 timer.
- Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Avkjøl.
- Skjær løken i skiver. Tørk filetene godt og skjær dem i passende biter. Legg sildebitene lagvis med løken i en krukke, og hell den kalde laken over. La sursilden stå til neste dag før den brukes. Silda er holdbar i 1-2 uker i kjøleskap.
Sursild
Lag din egen sursild til pålegg!
local_offer Tilbehørlocal_dining Letttimer 4.5 timerlocation_on Landsdekkende-
favorite_border
Ingredienser
- 4 stk store spekesild
- 1 stk stor løk i skiver
- 1 dl eddik
- 1 dl sukker
- 11⁄2 dl vann
- 1 stk laurbærblad
- 10 stk pepperkorn
- 10 stk sennepsfrø
Fremgangsmåte
Rettens opphav
Spekesild har hatt stor betydning i det norske kostholdet, og mange steder kunne det være vanlig med flere sildemåltider om dagen.
Tidligere ble spekesilda spist svært salt. Det var ikke vanlig å vanne ut spekesilda, og man måtte dermed regne mye drikke til et sildemåltid.