Sursild

sursild i glass

Sursild

Lag din egen sursild til pålegg!

Tilbehør

Lett

4.5timer

Landsdekkende

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 4 stk store spekesild
  • 1 stk stor løk i skiver
  • 1 dl eddik
  • 1 dl sukker
  • 1.5 dl vann
  • 1 stk laurbærblad
  • 10 stk pepperkorn
  • 10 stk sennepsfrø

Fremgangsmåte

  1. Rens, flå og fileter silden. Legg filetene i kaldt vann i cirka 4 timer.
  2. Kok opp eddik, sukker, vann og krydder. Avkjøl.
  3. Skjær løken i skiver. Tørk filetene godt og skjær dem i passende biter. Legg sildebitene lagvis med løken i en krukke, og hell den kalde laken over. La sursilden stå til neste dag før den brukes. Silda er holdbar i 1-2 uker i kjøleskap.

Rettens opphav

Spekesild har hatt stor betydning i det norske kostholdet, og mange steder kunne det være vanlig med flere sildemåltider om dagen.
Tidligere ble spekesilda spist svært salt. Det var ikke vanlig å vanne ut spekesilda, og man måtte dermed regne mye drikke til et sildemåltid.

Se også

array(3) {
  ["acf_fc_layout"]=>
  string(16) "related_articles"
  ["title"]=>
  string(8) "Se også"
  ["ids"]=>
  array(3) {
    [0]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(3053)
    }
    [1]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(961)
    }
    [2]=>
    array(1) {
      ["id"]=>
      int(1205)
    }
  }
}