
Surpølse
Velsmakende pølse med lang historie.
Middagsretter
Vanskelig
2timer
Buskerud
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 3.5 l blod
- 0.5 kg byggryn
- 0.5 kg byggmel
- 3 ts pepper
- 3 ts nellik
- 3 ts ingefær
- 6 ts salt
Fremgangsmåte
- Bland alt sammen. Stapp massen i tarmer.
- Legg pølsene lagvis i krukke med grovt salt.
Pølsene kan brukes kokt etter 14 dager. Det var også vanlig å skjære fingertykke skiver av pølsene som ble stekt sammen med flesk. Sammen med dette serverte man kålrot og kokte poteter. Duppe ble også brukt.
Rettens opphav
Ulike varianter av surpølse var vanlig hverdagsmat i flere deler av landet.
Denne oppskriften er hentet fra heftet «Tradisjonskost fra Ringerike» som ble utgitt i 1996. Her kan vi lese at surpølse var en rett som ofte ble brukt hele ettervinteren.