
Sur-søt saus servert til ferskt kjøtt
Sur-søt saus
Tradisjonsrikt tilbehør til ferskt kjøtt og suppe.
Tilbehør
Lett
20minutter
Vestfold
Lagre som favoritt
Ingredienser
- 30 g smør
- 30 g hvetemel
- 6 dl kraft fra suppe (cirka)
- 1 ss sukker (smak til)
- 1 ss 7 % eddik (smak til)
Fremgangsmåte
Denne oppskriften tar utgangspunkt i retten ferskt kjøtt og suppe som du finner her (åpner i ny fane).
- Smelt smøret og rør i hvetemelet. Spe med kraft fra suppa til passe konsistens. Smak til med sukker og eddik.
Rettens opphav
Ferskt kjøtt og suppe har vært selskapsmaten framfor noe i hele Vestfold, og melboller/bollegrøt var fast følge. Kjøttet serveres med grønnsaker fra suppa, kokte poteter og sursøt saus, eller med løksaus. Denne oppskriften er modifisert etter oppskrift i boka «Fra Vestfolds spiskammers», utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 1997.