Sur-søt saus

Sur-søt saus servert til ferskt kjøtt

Sur-søt saus

Tradisjonsrikt tilbehør til ferskt kjøtt og suppe.

Tilbehør

Lett

20minutter

Vestfold

Lagre som favoritt

Ingredienser

  • 30 g smør
  • 30 g hvetemel
  • 6 dl kraft fra suppe (cirka)
  • 1 ss sukker (smak til)
  • 1 ss 7 % eddik (smak til)

Fremgangsmåte

Denne oppskriften tar utgangspunkt i retten ferskt kjøtt og suppe som du finner her (åpner i ny fane).

  1. Smelt smøret og rør i hvetemelet. Spe med kraft fra suppa til passe konsistens. Smak til med sukker og eddik.

Rettens opphav

Ferskt kjøtt og suppe har vært selskapsmaten framfor noe i hele Vestfold, og melboller/bollegrøt var fast følge. Kjøttet serveres med grønnsaker fra suppa, kokte poteter og sursøt saus, eller med løksaus. Denne oppskriften er modifisert etter oppskrift i boka «Fra Vestfolds spiskammers», utgitt av Vestfold Bygdekvinnelag i 1997.